Tuesday, October 28, 2008

HUTAN LIPUR BUKIT AYER (PERLIS)

Petang smalam, cuti rayerr depawali...aku n the geng (duan messi,taiko jatt,pojee,ijon,men) merehatkan diri kami di salah 1 hutan lipur air terjun di perlis..(bukit ayer) namanya..kalau kat tempat haku...kami memanggilnya bukit ayaqqq...wakakaakaka....bukit ayaq ni xla jauh sangat dari rumah aku,lebih kurang 15minit ja nek motor dan 45minit jalan kaki mengikut kelajuan pejalan kaki itu..hahaha....so,kwn2 yg mau lepak2 rehat2 otak kat perlis..kontek2 la aku k..aku bawak jln2 sini..heheee...Sempat gak kami rakamkan beberapa keping gambo..tapi yg keciwanya..kami hanya dpt candit kat sungai jak...sbb air terjun punyala full org..huhu..ramai beb!! so lepak jala kat atas skali..sempat gak skodeng2...wakakkaa....layannn!!! =P
-ary@lovess-






Saturday, October 25, 2008

Somewhere Over The Rainbow =)


hohoho...begitu cepat masa berlaloo...pelik kan, kalau kita menanti samtin kita akan rasa penantian kita tu lama sgtttt..tapi kalau samtin yang kita xmo kehilangan, kita akan rasa masa tu mcm cemburu jak dgn kita...aduiii..kali nih aku mau kongsi salah 1 lagu yang sentiasa memberi aku ketenangan ketika aku sdg rungsing..tajok lagoo tu 'samwer ober de rainbow'...hehe, dari kecik lagi aku mmg suka ini lagu..best sangat2, dari hari ke hari ramai penyanyi2 seantero dunia menyanyikan lagu nih dlm pelbagai versi...tapi walau mcm mana diubah skalipon, lagu ni ttp shahdu dan sedap didengar, menteteramkan jiwa yang lara...huhuuuu...best sgt3.....

Aku ingat lagi 1 petandingan..(britain got talent-BGT) ada 1 budak kecik 6tahon bernama connie talbot yang comelll sangat2 menyanyikan lagu ni waktu audition...last2 dia dpt masok final..nangis wooo denga dia nyanyi lagu nihh...merdu + shahduuu sgt2..aduiii...bagi aku diala budak paling cumill d dunia yg mempunyai suara paling merduuu skalii..huhuu...kalau mau nengok dia nyanyi,ni LINKnya----> http://www.youtube.com/watch?v=hkcE6Vy-e6c

Kemudian..ada sorang lagi penyanyi yg sukakan keamanan yg menyanyikan smula ini laguuu...namanya israel kamakawiwo ole'..adesss,awatla nama dia ada israel depan..hoho..lantak ahh..tapi suara dia mmg bestt sgt3..sedap...walaupon xde RUPA dan fizikal yg BESAR...namun suara mamat nihhh merduu skaliii...aku pon dah masokkan lagu dia dlm blog nihhh..hehe..yang korang denga ni dia la yg nyanyi..kalau ulang 10 kali pon x boring dia nyanyi..best sgt..lagi best kalau kita paham maksud lirik lagu nihhh..romantiss gilerrrr..hohoho ='(

Dan antara yg aku ingat lagi... lagu nih dinyanyikan utk satu sountrack filem, waktu form baper aku nengok ini filem aku x ingat, tapi aku ingat lagi tajuknya...'meet joe black' kalau tak silap...dinyanyikan oleh louis amstrong...rasa2 aku critanya berkisar ttg kehidupan seorang budak kulit itam yg berwawasan dan bijak dlm berkarya....

Aku pon kalau busan2 nyanyi gak ini lagu sambil denga mp3 walaopon suara aku mcm katak..bila aku nyanyi ja mesti ujan..wakakaka...ni adalah LIRIK ini laguuu....layan...zassssss =P


somewhere over the rainbow

Somewhere over the rainbow
Way up high
And the dreams that you dreamed of
Once in a lullaby ii ii iii
Somewhere over the rainbow
Blue birds fly
And the dreams that you dreamed of
Dreams really do come true ooh ooooh
Someday I'll wish upon a star
Wake up where the clouds are far behind me ee ee eeh
Where trouble melts like lemon drops
High above the chimney tops thats where you'll find me oh
Somewhere over the rainbow bluebirds fly
And the dream that you dare to,why, oh why can't I? i iiii

Well I see trees of green and
Red roses too,
I'll watch them bloom for me and you
And I think to myself
What a wonderful world

Well I see skies of blue and I see clouds of white
And the brightness of day
I like the dark and I think to myself
What a wonderful world

The colors of the rainbow so pretty in the sky
Are also on the faces of people passing by
I see friends shaking hands
Saying, "How do you do?"
They're really saying, I...I love you
I hear babies cry and I watch them grow,
They'll learn much more
Than we'll know
And I think to myself
What a wonderful world (w)oohoorld

Someday I'll wish upon a star,
Wake up where the clouds are far behind me
Where trouble melts like lemon drops
High above the chimney top that's where you'll find me
Oh, Somewhere over the rainbow way up high
And the dream that you dare to, why, oh why can't I? I hiii ?

*huhuuu..walaupon liriknya simple, tapi banyakkan maksud tersirat lagu ni??? mcm puisi dah...susah bagi org yg x pandai omputih cam haku..hahakss...kwn2 semua yg paham ini lagu kongsi2 la story ngan aku k...kasi komen tau....lovess u alls =P*

Wednesday, October 22, 2008

teman



teman…..

teman.. adalah seseorang yang dekat denganmu. seseorang yang selalu menerimamu apa adanya. teman adalah seseorang yang selalu ada, dalam suka dan duka. seseorang yang selalu menghargai pendapatmu, dan tak pernah membuatmu merasa kecil. teman…. adalah seseorang yang selalu membuatmu merasa bahwa hidup itu indah… dan kau adalah temanku…

* I had a dream, of the wide open prairie
I had a dream, of the pale morning sky
I had a dream, that we flew on golden wings
And we were the same, just the same, you and I
Follow your heart, little child of the west wind
Follow the voice, that’s calling you home
Follow your dreams, but always, remember me
I am your brother, under the sun

We are like birds of a feather
We are two hearts joined together
We will be forever as one
My brother under the sun

Wherever you hear, the wind in the canyon
Wherever you see, the buffalo run
Wherever you go, I’ll be there beside you
Cos you are my brother, my brother under the sun

bryan adams- brother under the sun*

Saturday, October 18, 2008

memoirs : telok chempedak,kuantan pahang =)



mcm ultramen ada, power rangers pon ada gak..hahakss

wif my frens..(apis)






Friday, October 17, 2008

memoirs of KOIR 2008

salam...akhirnya slamat gak aku pulang ke kampong halaman selepas hampir seminggu di pahang...trima kasih kpd semua yg merindui aku..haha...Seperti dijangka, pasukan aku hanya pulang dengan sijil..wakakkaa..tapi aku x sedih langsong, kami dah try the best...tapi team2 lain memang maha dasat & dah wat persediaan dgn begitu rapi skali..aku pon kagum dgn pesembahan depa tuh..huhu..kdg2 bleh meremang bulu oma aku dengo depa nyanyi..aduyaiii...apapon ni pengalaman gak untuk aku, sbb nilah kali petama aku join pringkat kebangsaan dlm bidang2 koir nih..harap tahon depan jabatan kebudayaan jemput2 aku wakil negri lagikk..hahakkss =P

setibanya tiba di kuantan....

tempat berlangsungnya pertandingan...auditorium darul makmur (ADAM) yg dasat...

masok2 ja dlm auditorium lagila aku tekejut...gilakk punya dasat dalamnya...huhuhu...mau pengsan ja aku...xsangka dapat masok tempat yg maha dasat cmtuh...kagum sebentar aku, tapi dah lama2 jadi biasa jak..hehe =P

hohoiiii...best pose dari kami!!! setibanya sampai d auditorium...hehe..dari kiri azam,wan,own,apis,haku..blakang baju putih..vish carlos yg sengall...hahakss=P

wahhhh..macam castello tuuuhh..hehe..pose ngan vish carlos...vish ni team koir haku gak..dia ni celcom celebrity idol, dan antara 10 jejaka terkacak malaysia 2007..chewahhh..promot vish skit...vish ni dulu pernah dapat masok AF2, tapi last2 dia tarik diri dan digantikan dengan zahid..rugi2..haha,jangan lupa lirik pon dia penah masok gak..wakaka...apa pon ko memang best n sempoi brO....hehe -ary-

posing dengan vish lagikkk..hehe

ni lah group tuan umah 'pahang'...kalaula ada kategori pakaian paling best..aku rasa mesti pahang yg monang...lawa n dasat sunggoh...yg pakai baju potugis tu cumill woo..wakaka=P

hehe...ni group koir srawak...power beb sora!!! srawak no.5 keseluruhan...xsempat nak bekenalan ngan dak2 srawak nih..hahaha=P

video
aku uploadkan bideo team KL nih sbb aku rasa pesembahan dak2 nih sgt menarik skali...tapi last2 result sangat2 tidak disangka....bayangkan,ingatkan sekurang2nya dak2 ni dapat no.3, last2 final pon x masok..aduiiii...check2 balik point, kumpulan haku point lagi tinggi..hahah..u no why??? sbb kumpulan kL ni lebih mementingkan pesembahn tarian / gaya daripada nyanyian..last2 kami sedar gak, koir mementingkan nyanyian...bkn pesembahan..hohoho..akan diingat itoo pengajaran..kami pon akan cuba lebih baik tahon depan..tu pon kalau2 dapat pi kebangsaan lagi..hehehe..-insyaAllah-

Monday, October 13, 2008

koir preparation......

Huhu...arini aku akan berlepas ke kuantan pahang...kali pertama aku menjejakkan kali ke pahang adalah 3tahon lepas,tu pon sebab join 1 kursus tuh...tapi time tu x masok area kuantan,cuma pi sampai cameron jak...tapi kali ni aku akan berada kat kuantan selama lebih kurang sminggu la jugak.lama tuuuuu...huhuhu...bukan pi mlancong lohhh..tapi aku akan mewakili perlis ke petandingan koir pringkat kebangsaan...sminggu ni kami blatih nyanyi siang dan mlm, letih toksah nak kata la..siang keja,petang blatih,mlm pon blatih..hoho..harap2 semua bebaloi...kalau tak menang pon,harap2 bleh masok final pon jadila..sebabkan koir ni gakla xleh join umah tebuka stacy tuh,cedihla jgk but tepaksa gak bekoban sbb peluang dtg hanya skali kan???harap2 korang doakan ya keselamatan aku sepanjang kat sana k, dan doakan kami menang walaupon saingan nnti dari team2 yg gilakk punya hebat mcm sarawak,sabah dan tuan rumah sendri, pahang....huhu..TQ very much kawan2 =)


nilah pakaian yg aku kena pakai nnti...4pasang tuhhh..hehehe, yang depan skali tu sut kalau kami masok final, yang biru bunga2 tu kalau masok pusingan ke-2, dan yg ijau tu akan kami pakai untuk pusingan pertama....tapi kalau pusingan pertama pon kami dah kalah, maknanya xpakai la sut ngan baju biru bunga2 tu...hahahha...yg batik merah tu akan kami pakai waktu majlis makan malam hari terakhir kami kat sana....-ary-


event : pertandingan koir lagu2 patriotik peringkat kebangsaan tahun 2008
songs : malaysiaku gemilang (lagu wajib), keranamu malaysia (pilihan team)
venue : Auditorium Darul makmur (ADAM) Kompleks Penyiaran Sultan Hj Ahmad Shah
Date : 14-16 October 2008
stay : Hotel Grand Continental Kuantan

Kepada kawan2 kat pahang yg mau nengok kamik..pakat2 mai la ramai2 sokong k..hehehe..pomot2...apa2 sms/kol aku k...lovess u alls.. -ary-


malaysiaku gemilang: versi pop nyanyian si katak...wakakaka

video

hehe..aku rakamkan bideo ni khas buat.....sapa ya??? lagu koir nihhh...kasi bunyi pop sikit...burok bebenorr bunyiikkk.... next time aku nyanyi lagu si riz plak..besedia utk tutup tlinga dan banjir tsunami..wakakaka =P

Sunday, October 12, 2008

rumah terbuka hotlink bersama stacy & mawi (11/10/08)

Akhirnya...sabtu yg lepas (smalam)...dapat gak aku jumpa si stacy yg cumill tuh...fuhhhh,cam x cayer jak..apa2 pon terharu la gak,ingat gak dia kat haku...hehehe

hehe, sempat pose depan dewan tempat bermulanya acara...ingat dah lewat aku sampai sini..nengok2 aku antara yg paling awal sampai..aduuuyaiii..mlayu2 ..oppppss sowiii....=P

wahhh...kepoyoranku terserlah di sini...actually mau tangkap pic banner hotlink tu jak..tapi alang selok pekasam, kasi inteprem la aku sikit kan..wakakaka =P

antara jemputan yang hadir...semua mcm VIP jak..aku jak relax n steady..hahakss -peace-

Stacy yang cumilll yg tetiba ja datang...ketaq-ketaq gak tangan firstime tangkap pic dia..nebess oitttt..hoho....tapi muka aku tetap maintain gak,wat2 biasa ja..gilakk punya poyoss..wakakaka

Antara peminat2 yg beratur untuk mendapatkan otograph mawi & stacy...aku ja jahat..slamber jakk aku potong line orang...wakakakka =P

aku,dekna & stacy...turut kelihatan adalah mawi yg sibok sign otograph....

astagak...gilakk punya beza kulit kami nihhh..hohoho mcm taik cicak pon ada..haha....apa2 pon, stacy tetap lagi comel dari aku...hahahhaa -peace- =P



stacy datang kepadaku??? wahhh..nape??? mimpi ka aku???

wahhh..kan aku cakap..mcm mimpi tak??? bayangkan stacy nyanyi lagu aku stacy depan aku...pastu aku plak sambong dia nyanyi..gilakk punya terlebihh...wakaka..tapi yg sayangnyerrr..time tu la kamera aku nak habis bateri..huhu, nasib baik enpon adik aku ada kamera dapat gak tangkap as bukti...tapi gamba kabor mata memandangla..huhu...sedih..apa2 pon bangga aku sbb ramai yg tepok tgn besorak lepas aku nyanyi...hahaha..opsss..jgn lebih2 =P

Ni plak gamba apa ya ??? takkan stacy mau mintak no tepon aku kot kan??? hahaha tak logik lohhh...tapi mmg betol pon =P xdaklah, actually pic ni ketika sesi stacy mau mempromosikan callerringtone lagu rayer dia..dia tanya..'sapa yg mau kolerington??' aku dgn muka xmalu ckp mau..wakakaka =P dan2, tapi yg penting...dia yg miskol haku dulu..bangga aih..hehe =P

Cubaan pertama gagal...tapi pecubaan ke-2 bejaya beb..hehe...astagak!!! stacy plak muka nebess nihhh..aku tetap maintain cool jak..wakakakka =P

wahhh...nilah CD ngan topi hotlink yg stacy kasikk...cun x???ada sign lagi tuhh..aduihhh...best2...bersinar-sinar kan CD stacy tuh...effect flash tuh..x edit apa2 pon la..haha

Simpan dalam rak tuhhh...hehehe...

wahhhh...terlebih sudah..hohoho =P

Friday, October 10, 2008

pencarian pas khas ke rumah terbuka aidilfitri hotlink bersama stacy & mawi

welcome to lovessville...smalam (09/10/08-khamis) aku buat pertama kalinya berjejak kasihan dgn kaklong @ aleeya86 di kedah...tujuannya hanya 1, mendapatkan pas free utk join "rumah terbuka aidilfitri hotlink dgn stacy & mawi" tu....mula2 anto lecturer dia p airport dan lepas tu kami pon mencarila kedai hotlink cawangan aloq staq di kedah...dalam perjalanan tu kami bertembung ngan 1 kemalangan jalanraya yg tragis..hohoho...xciden diantara sebuah keter & 2 motosikal, pelik + cam dasat jak xciden tu..huhu, bayangkan 1 motor berada lebih kurang 10meter dari keter dan 1 motor lagi sebelah divider sana..aduiii, sampaikan lampu tiang jalan pon bleh tejatoh..dasat tak dasat..huhu,keter abis bekecai depan....adess..ok2 sambong citer ngan kaklong...round petama pencarian kedai hotlink tu berakhir dgn kekecewaan gak sbb xjumpa, silap masok jalan beb...banyak sgt kedai hotlink..huakakaka..tapi round ke-2 jak, kami masok jln stadium ikot tengah, trus jumpa itoo hotlink punya kedai yg betoi...hehe, KAT kedai tu kami ada sembang2 ngan staff hotlink yg cumill..kak hani namanya,mcm namaku jugak..huakakaka...pas tu walaupon namanya free, tp tepaksa reload rm30 dulu utk dapatkan 2 pas free, kaklong reload aku pon reload dan dapatla 4 pas...tapi kaklong kasik aku 1 pas sbb dia xder nak p ngan sesaper, so..dapatla aku 3 pas..huakakaka....ntah nak bawak sapala..huhu...yg pasti majlis tu hari sabtu nih, dan aku harap "stacy" ada....kalau dia xdak nangis aku wehh..huhu....after that, kami pi mamam kFc...kaklong yg blanjer, dan kami sempat gak rakamkan beberapa keping gambo...walaupon letih, tepaksa gak buat2 muka cumill..huakakaka :P


hehehe...ni lah pasnyerr...jemputan khas tu..hehe :P

walaupon x macho, kontrol ja macho..along kontrol cumill...huakakaka..buekk!!!

aku dan kaklong yang berpoyoran...huakakaka burok :P

jangan nengok tepi oittt!!! nengok depan la!!!

adoiiii...apahal wat muka cumilll nih??? aduiii...hodohh laaa..hohoho

Wednesday, October 08, 2008

KERNA KU SAYANG KAMOO...

Seandainya, kau ada disini denganku
Mungkin ku tak sendiri
Bayanganmu, yang selalu menemaniku
Hiasi malam sepiku
Kuingin bersama dirimu
Ku tak akan pernah, berpaling darimu
Walau kini, kau jauh dariku
Kan slalu kunanti
Karna ku sayang kamu
Hati ini, selalu memanggil namamu
Dengarlah melatiku
Ku berjanji, hanyalah untukmu cintaku
Takkan pernah ada yg lain
Adakah rindu di hatimu
Seperti rindu yang kurasa
Sanggupkah kuterus terlena
Tanpamu disisiku, ku kan slalu menantimu
Seandainya, kau ada disini denganku
Mungkin ku tak sendiri
Bayanganmu, yang selalu menemaniku
Hiasi malam sepiku
Kuingin bersama dirimu
Ku tak akan pernah, berpaling darimu
Walau kini, kau jauh dariku
Kan slalu kunanti
Karna ku sayang kamu
Kan slalu kunanti
Karna ku sayang kamu


Sunday, October 05, 2008

DIARI RAYER 1

wahhh...raya 2008...tuptaptuptap...dah rayer ke-5 suda hari nihh..huhu...dan aku tepanggil gak utk updated blog haku nihhh..amacam korang punya rayer tahon ni??? best x??? tahon ni aku rayer kat kampong mama aku..kat BALING KEDAH...astagak!! malam rayer jam 4 pagi baru sampai rumah nenek aku..sampai2 trus pengsan...doa tidO pon xsempat baca...lepas 3jam ja tidO trus nenek aku kejut sruh bangun mandi sunat rayerr..adoiiiii..mencikkk..huhu...mulanya ingat xmau pi smayang...malasss sangat2...tapi aku kuatkan gak hati,smayang rayer stahon skali jak..ditambah mama aku yg paksa pi mesjid gak!!..wakaka...baju mlayu aku tahon niee...ungu...baju mlayu johor, aku letak kerongsang bebentuk LOVEss lagikk..jiwang eh!! =P



video

anda juga mungkin meminati...

Related Posts with Thumbnails