Monday, November 30, 2009

mis...

AIYAKKK!!! AKU DAH RINDU TEMPAT NE EVEN BARU DUA MGGU JAK AKU BALIK DARI SANA...HUHUUuuu...MAKASEH BNYK3 BUAT KAK NIS, 'ABG' ADY, 'ABG' DIN, ADEK2 kuh SANA, dan SEMUA PEMLI KAT SANA SBB MLAYAN AKU DGN BAIK SKALI SPANJANG AKU KAT SANA...PEJALANAN PI SANA LANCAR2 JAK TNPA ADA MASALAH PON WALAOPON PTAMA KALI AKU JEJAK KAKI KAT SANA...Alhamdulillah...TUHAN MAKBULKAN JUGAK HAJAT AKU NAK P SANA...( rugi pian x ikot..keh3! ) TERUBAT JGK RINDU D HATI KAN?..KEH3! BILA EK NAK P SANA LG??? aduiiii x sabaq suda...


5.30am... jln2 tempat juging...heheh..mlm tu kami tdo jam2 lebih sbb mam buah durian...hahaha! bngun tdo plak 4.30 pg...gilak awal masa kat sana...pas mam2 pg trus pi tempat juging...then pi tapak projek bangunan si 'abg' ady..keh2! aduiiii...rindu nak mam nasik kuning..huhuuuu...

fuhhhh...jaohhhh!!!~~

dari kiri, dayang..kak nis..cza daling n abg ady..aku? kat blakang jak..keh3!


tempat deting ne..hahaha! shhh!!!

note: 14hb11.2009 ( our days ) ^_^

Tuesday, November 10, 2009

2 Hari Lagi...

Hehe..esok da nak p KL..arap2 sempatla jumpa geng2 kat sana..Geng2 SFC pon insyaallah dpt jumpa gak jap kalau ada kesempatan....Lusa plak dah nak gerak wehhh p tawau..haiyakk copatnyaaaa! pada yg tebaca blog ne doakan aku slamat pegi & balik k..makaseh..muga ketemu lagi kita..-salam-

Thursday, October 08, 2009

fly ???


Dalam otak aku skrg...cuma 1 yg aku pikir..."aku mau terbang...ke 1 tempat"...


Mungkin akan tiba kat bandaq ne...bandaq apa ek ne??? adeh xpenah lg smpai sini..huhu..dup dap...


Antara yg aku search kat yahoo.com..Dia ckp ne mesjid bandaq tu...


Lepas tu aku akan pi sini plak...ni lah destinasi sbenar aku..ada misi penting kat sini..hehehe...


sini ka tmpatnya? hehehe...mungkin... ( insyaallah )



p/s: jotaan timakaseh utk zulpan @ pian sbb tlong aku carik + bli tiket...nanti aku blanja hg mam bakso noh...hehehe=P

Friday, September 18, 2009

Assalamualaikum wbt..RAYERR dtg LAGI!!! hehehe..


Fuhh!! besawang mehh ini blog..haha.. =P
Ptama skali, aku nak mohon kemaapan sbb lamala jgk aku mghilang..
My life is change, & aku skang x lagi keja di Perlis..
Skang dah merantau di negri org lorrr..negri cik siti wan kembang..kembang yg x kucup2..keh3!
Mmg x terpikir & x sangka jugak aku akn tinggal kat sana..kdg2 mcm mimpi..huhu..
Tapi apa leh wat, demi masa dpn dan pejalanan idop aku yg lebih tesusun, aku
kena gak bertahan dan berkhidmat di sini...walaopon keja kat sini amatlah mencabar dan kdg2 mcm nak serender ja..huhu..gilerrr punya bz..dah la ada kompromi.adoiii malas nak sembang pasal tu..hmm..mungkin ne semua dah takdir aku...

Dan di kesempatan ini jgk..aku xmau lepaskan peluang utk ucapkan slamat ari rayerr kpd semua geng2 kuh terutama warga stacyfrenz kususnya n warga pemli rumahkami amnya...
Mohon maap dari ujong kuku jari kaki (baru ja tadi aku potong kuku..keh3!)..smpai ke ujong umbun rambot (walaupon aku dah xdak rmbot..hehe=P)..jika aku ada salah & silap ngan sesapa.. Tahon ne biru muda bah kita!! hahaha...SAMAT RAYERRRR!!!!




p/s: - raya kali ke-2 dgn dot.dot..dot..hehe=P


- kpd kak pia..ary mntak maap sgt2, muga bebahagia dgn insan tesayang...


- kpd dot..dot...maap x sampai2 lagi sana, insyaallah raya taon dpn k!=)

Thursday, July 02, 2009

who's???

'butterflyboy'... sendawa keluaq rama2..erkkk!!! keh keh keh..


'sedimentals' ... ada ka rumah yg ada akar? pastu ada muka2 org lagi bawah tanah...hohooo dasat

'suspendedquotations'... karya yg mula2 buat dia ni pemes..burung yg seakan2 org yg pakai topeng ni dah jadi 'trademark' utama dia..fuhhh!
KALAU yg MINAT LUKISAN ABSTRAK atau MINAT samtin yg UNIK..MESTI KENAL PUNYA katunis ANTRABANGSA ni....hehe..SAPA DIA EK??? kalau teka betol haku kasik singgit..haha=P



Sebenarnya..mengikut kajian pakar, selain muzik...lukisan,dan warna jugak dapat mghilangkan stress dan memberi kita *inspirasi...Dgn kaedah menconteng pon, mungkin dpt memberikan kita kepuasan dlm meluahkan perasaan gundah gulana atau hati kita yg lara itu..keh3...lukisan jgk dpt mengrealitikan apa saja yg ada dlm kpala otak kita tu..satu lukisan kdg2 memberi seribu maksod...dan hanya tuan yg melukis tu jak yg tau apa maksod sbenar lukisan tu...maknanya, lukisan bleh jadi salah 1 diari kita yg tiada sorang pon tau apa maknanya...so, jom2 kita menconteng...jgn conteng dinding sudah la!!! muakaka =P

Sunday, June 28, 2009

Destiny Begin...

Salam...Long time no see, smoga semua kwn2 kuh sihat2 slalu hendaknya..seperti mana aku yg sentiasa sihat.Bersyukur sgt2 kepadaNYA sbb kasik kita kesihatan yg baik hari demi hari..dan juga diberi rezki setiap hari..walaopon tak bnyak, kita mampu gak utk trus makan untuk idop..hehe..Jumaat lepas '26/06/09' adalah antara hari plg hepi buat aku.. x sangka weh!!! satu benda yg aku impikan..dan satu perkara yang aku harapkan..dtg jgk akhirnya..Paling x sangka, 2 benda plg aku nak tu dtg serentak mcm da bejanji plak..rasa mcm mimpi gak bila pikir balik..hoho..betol org ckp, kalau dah takdir kita, rezeki kita mcm tu..ia akan dtg jgk tanpa kita sangka2..dan kalau apa yg kita arapkan tu bkn rezeki kita, bukan milik kita, atau bkn jodoh kita...mungkin kita akan dpt sesutu yg lebih baik di masa akn dtg kan??? hehe..apa pon kita x boleh beputus asa,dan teruskan usaha disamping berdoa kepadaNYA..pecayalah, semua org ada takdir dan diari pejalanan idopnya yg tersendiri..semuanya telah ditetapkan, apa yg perlu kita buat adalah..usaha dan jgn putus asa..Apa saja peluang yg dtg jgn sesekali kita lepaskan..'cuba dulu baru tau dan always try the best!!' mana tau rezki kita kan?..hehehe...cygg semuaaa.. -ary-




Tuesday, May 26, 2009

my new frenss..=)

Entah knapa...sejak sbulan yg lalu aku tetarik dgn kesantekan ikan karin atau nama sentipiknya ikan lagaderhermoset atau singkatannya laga..muakaka...mulanya aku tenampak kat kedai ikan di kangaq..trus aku sambaq sekoq...kembang woooo...dan sehinggalah hari ne, aku dah ada 4 ekoq ikan laga lain2 jenis dan warna...mmg rasa bangga ada ikan2 ne...kalau nak tdoq atau nak tenang2kan pikiran pon bulehh..tenang jak nampak ikan2 nihh...huhu...owhhh my gepren i miss u..nahhh..xdak kena ngena langsong ikan ngan gepren..wakaka!!!=P

yang ni spesis red saga...mmg lawa wooo...sekoq ja tau ada kat sini..aku jak ada..haha=P

Yang ni plak laga siam...biru2 warnanya...mmg sgt2 lawa time malam dan time dia kembang perawan...

abo, kucing aku yg try nak curi ikan...sudah aku tampaq2 muka dia sratos kali...hahaha=P

Makcik2, nenek2 d'putra yg nak inteprem...muakaka!

Salam, waduhhh2..lama udah aku x posting2 sebarang entry kat blog haku nih..berabok berasap dah eh...lama jgk x beceloteh toteh kat sini...Tapi oleh kerana ada ada makcik2 nenek2 yg nak inteprem kat blog nih..aku upload jgk pic2 depa somerrr...depa nih ada yg thai mari, kemboja mari, vietnam mari pon ada...muakakaka larikkkkk!!! mati2 aku kena tetak kat tengkuk lepas ne..huhu=P

Yang kiri skali kecik2 tu cikta namanya..dia ni pakar dlm bancoh2 ayaq,mmg lawakkk eh cikta ni...kalau dia cuti, trus sunyi kedai..hohoo...berasal dari selatan kemboja..muakakaka! tepi cikta yg cerah2 skit tu kakti,pakar segala masak memasak...dia ni thai mari..made in thailand..hahaha=P..tudong putih tu plak ila.ratu segala melantak makanan...huahuaa..kanan skali mata tertutop tu is makndak delima, pakar roti canai d'putra corner...hehehe =)

cikta ngah wat lawak...muakakaka!!! saket perott wooo gelak..huhu!

kiri skali baju merah...my mama..hehe..


haha, aku pon nak inteprem jugak ehhh! amacam rambot baru??? b.o.t.a.k...malas dah nak simpan2 rambot panjang..jimat minyak rambot beb..memandangkan ekonomi global yg melanda skrg kan? muakaka=P comel kan cikta? hehehe..kipassss=P

Saturday, May 16, 2009

Hepi Besday Zarith Nur Nadiya... =)


Smuga panjang umor...murah rezki...cepat kawen..hehe...amin =)

Monday, March 16, 2009

Pian oh! Pian!!!

Salam....huyoooo lama eh x update blog, dekat sbulan dah x online..hoho, bzbodi betol semenjak 2 menjak dan 3 menjak nihhh...Tapi aku sentiasa sihat2 saja..alhamdulillah..hehe=P Post kali nihh adalah tentang aku dan pian a.k.a zulpan a.k.a lipan...muekekeke=P Ari jumaat lepas smpai la kemarin ( ahad )...pian meluangkan masa cuti skolah dia melawat negeri perlis yg indah lagi mempesona ini...haha=P 2 malam jak dia tdoQ rumah aku...yelahkan, budak2 mmg akan spent paling lama 3 hari 2 mlm ja kalau pi mana2 pon...apa2 pon, thanks noh pian, sudi datang mlawat aku...hehe...kat bawah nih, ada la 6,7 keping gambaq kami tangkap sbg kenangan....sikit jak kami tgkap, bateri kamera tetiba jak abis..aduihhh ( lupa nak charge ) hahaha =P


Seperti dirancang, kami pi pdg besaq...cari2 adiah utk gepren...masalahnya..ada gepren ka kami??? wakakaka..Selain tu, kami pi sana nak makan pulot ayam...pehhh!! punya lama aku x mam pulot ayam dan punya lama aku x pi pdg besaq....haha=P

Pian beli2 bear2 untok gepren dan kawan katanya...aku pulak hanya menjadi pemerhati dan tukang kasi pendapat ja..haha..pian beli 2 bear2..aku x tolong angkat pon...malu wehhh nak jalan bawak bear2...hilang kemachoan aku nnti...wakakaka! nasib baik dia kasi kasik plastik beg itam..kurang skit rasa kemaluan...dan aku pon trus sambaq 1 bear2..tp xtau nak kasi sapa..hahaha..makasih kpd pian kerana turut pegang bear2 aku tu sampai balik...=P

Huyohhhh...encem x? muekeke...pinjam jap utk begaya ja..tapi x beli pon..muakaka=P ( adehh, mcm muka picak plak si pian pakai specs ituuu...wakaka)

Jersey man.utd untok musim depan...dasat betol siam nih...up to date betol...hohooo layannnn...

Balik ja dari pdg besaq, kami singgah kat tmpat bulong unta.....

pehhhh!!! mcm hero pilem...muakaka=P

pian ohhh piannn!!! hehehe...


Pic2 bawah ni plak kat kuala perlis...Time nak antar pian balik lgkawi...sambil2 tunggu feri smpai...huhuu...




p/s : thanks pian..kasi coklatss tu..da abis pon aku mam..hehe
Thanks kasi spray rambot...haha, padahal hang tetinggal kan? muekeke
Len kali datang la lagi k? tolong aku basoh pinggan cawan kat kedai...haha
Oittt! hang punya gelang2 yg tetinggal tu blom jumpa lagi la...adehhh!
Kalau aku p lgkawi nnti aku roger k..hehe..kimsalam kat cak2 k! wakaka..nahhh!
-the end-

Friday, February 27, 2009

d'putra corner

Alhamdulillah, semalam ( 26/02/09 )...d'putra corner dibuka dgn rasminya...warong nih dulunya hanyalah stor tmpat simpan barang dan telah diubahsuai menjadi sebuah kedai mkn. Lepas mengharungi banyak masalah dan rintangan...Bejaya jugak warong nih dibuka walaopon kecik2 saja. Lokasinya lebih kurang 5minit dari pekan kangaQ, betol2 depan sekolah men putra (sekolah si zulpan! haha) dan berdekatan dgn taman desa putra..sbb tu namanya kami letak ( d'putra )...hehe...harapanku supaya warong nih akn terus maju jaya walaopon banyak warong2 lain yg berdekatan...mulanya rancang mau bukak siang saja. Tapi, last2 mlm pon akan dibuka...jadi, makin siboklah aku lepas ni tolong2 mak aku sapu sampah,lap meja,basoh pinggan dan lain2...hohoho! insyaallah jugak..aku akan blajaq main masak2! Kalau buat air tu, mmg aku da pakar! hehe....kepada kwn2 semua..aku akan slaloo ingat kalian semua..lovess u all always & alwayss... -end of story-


p/s : slamat harijadi buat riana,abg casper...dan x lupa juga buat adik ku yg bongsu (ajim) yg ke-11...(27 februari)....

Tuesday, February 24, 2009

Syukur Alhamdulillah...



Slalu kusakiti Engkau dengan dosaku...Ku balas sgala kebaikanMu dengan kekurangan...tiada pernah ku menyedari semuanya....bahwa nafas yang ku hirup adalah kuasaMu......Alhamdulillah ku syukuri semua...terimakasih ku Ya Allah atas indahnya hidup....Alhamdulillah ku syukuri semua....terimakasih ku Ya Robbi..atas rahmat dalam hidupku.......Slalu ku tinggalkan Engkau dengan khilafku...kubalas semua kemurahanMu dengan keburukan...tiada pernah ku menyadari semuanya...bahwa nafas yang ku hirup adalah kuasaMu.......

Thursday, February 19, 2009

Lukisan Alam...



Hidup tidak selalunya indah
Langit tak selalu cerah
Suram malam tak berbintang
Itulah lukisan alam
(Begitu aturan Tuhan)

Jadilah rumput nan lemah lembut
Tak luruh dipukul ribut
Bagai karang di dasar lautan
Tak terusik dilanda badai

Dalam suka hitunglah kesyukuranmu
Dalam senang awasi kealfaanmu
Setitis derita melanda
Segunung kurniaanNya

Usah mengharapkan ke segalanya
Dalam perjuangan penuh pengorbanan
Usah dendam berpanjangan
Maafkan kesalahan insan
(Begitu ajaran Tuhan)

Hasbiallah, Hasbunallah, HasbiRabbi jalallahu Ya Allah

Dalam diam taburkanlah baktimu
Dalam tenang buangkanlah amarahmu
Suburkanlah sifat sabar
Di dalam jiwamu itu....


p/s: if evryone changing? yalahkan...azam baru kot...aku tau tu dan dah lama mention yg idop xkan slaloonya gumbira, pasti akn hilang jugak lelama...dan gumbira yg lain pulak akn datang....Apa yg tlah jadi tu, adalah takdir dan ketentuan ilahi...Kdg2 kita lari dari hingar-bingar, lari dari kesibukan dan org ramai...Tapi kdg2, sepi terasa begitu membosankan...Bila kita dlm situasi sepi, barulah kita rasa mau menghargai setiap detik, kenangan terindah, gelak-tawa yg membuat kita berasa begitu gumbira dan terasa dihargai...Setiap org pasti berubah, tiada yg kekal...Yang pasti, kita xdapat nmpak apa perubahan dlm diri kita dan kita slaloo anggap diri kita tetap sama. Dan walaopon kita tahu dan sedar sekalipon, ego di dlm diri tetap mempertahankan pendirian kita tu...xkan mengalah dgn diri sendiri...sedarlah, mengalah bukan beerti kalah...kalah bukan beerti gagal slamanya...dan gagal merupakan titik permulaan kita utk mengejar sesuatu kejayaan yg lebih besar suatu hari nanti....perjuangan, hidop mesti diteruskan walaupon kita tahu begitu banyak lopak2 dan cabaran di hadapan...menangislah sepuasnya, jeritlah sepuasnya dan teruskan langkah...perjalanan seribu batu bermula dari satu langkah...jadi, kenapa kita harus takot nak melangkah? LETS ROCK n ROLL!!!

Tuesday, February 17, 2009

GoD of waR 2...yang fuyOhhh!!!

Salam, kali nih aku mo review pasai game plak....Game bertajok...God of War 2 ( GOW2) sambungan daripada game sebelomnya God of War 1...Actually dulu adala jugak penah main game nih. waktu tu main ( GOW1 )...xla rasa siok sgt...sbb tu aku lupa tajoknya eh. Dan keblakangan nih, kastemer2 cilik aku request sruh beli ini game...so, aku pi la beli smalam..hehe..
Alhamdulillah jugak, bisnes PS2 aku semakin mendapat sambutan xkira yg kecil mahupon besar, tua atau muda...hoho..Mmg siok tengok budak2 men game...ada gak yg dasat, aku pon kalah..muakaka! Tapi kalau men game bola, sowi2 stoberi la kalau nak lawan aku..Akan ku blasah itu budak 10-0...muekeke=P Insyaallah kalau ada modal lebih, nak tambah lagi bilangan PS2 yg hanya baru 2 bijik itu! hahaha, wat malu ja cakap..adehhh...xpa,dah tu ja modal aku ada meh..muakakaka=P yalakan, kalau da beli set baru, kena beli tv la bagai kan...hohooo..pelan-pelan kayuh...
Bebalik kpd storyline GOW2, pehhhhh!!! game ni mmg tersangat2 siokkkkkk!!! wow! tu ja leh aku cakap ttg grafik game nih...cantek,real,lawa...Gameplay dia? fuyohhhh! best gilakkk, mencabar, dasat....Ditambah dgn musuh2, syaitan2, jin2, dan raksasa yg realistik dan besar itu mmbuatkan aku takot gak kadang2...wakaka! Tapi kalau sapa ada tekanan jiwa atau tgh tensen mmg lah aku sarankan men game nih...Mmg puas gilakkk blasah semua penjahat2 tu, hero game nih mmg kuat lohhh, power+best gilakkk kuasa dia...hahaha...kumpolkan semua magic dan korang punya skill lawan akan lagi best. Perlu jugak strategi nak menentang lawan2 yg kuat. pastu...perlu kesabaran mau meniti jambatan2 maut..muakakakka! apapon...mmg bebaloi beli game nih, dgn bermodalkan rm5, dapat main game yg siokkk dan dasat ini...wakakaka=P -peace-



Monday, February 16, 2009

Crazy little thing called LOVE...

feeling at the moment....

video




video



Sasaki makioooo!!!muekeke, tetiba teringat sama umemura hikari san yg cumellll...suka sgt2 citer nihhh...'my boss my hero'..sgt2 lawok + lomantik ehh...hmmm...sapa kater xda pompuan yg pegang payong utk laki? ada lohhh...hehe =P

Sunday, February 15, 2009

Saturday, February 14, 2009

Lifess, Lovess & Happiness....


Kebahagian itu umpama mengutip bola kaca yg pecah. Ada yg berjaya mengutip dgn banyak, ada yg sedikit. Tiada seorang pon yg akan berjaya mengutip kesemuanya. Manakala semasa mengutip, pasti ada yg akan cedera...

Pada tahon 60-an, cinta umpama wabak yg serius dan bagaikan penyakit yg berpanjangan. Mencintai seseorang memakan masa selama 20 hingga 30 tahon. Tapi sekarang penyakit tidak lagi seterok dulu.....barangkali hanya sekadar selsema....

Cinta tidak pernah meminta, ia hanya memberi...Cinta membawa penderitaan tetapi tidak pernah berdendam. Dimana ada cinta di situ adanya kehidupan...

"Hidup ini ibarat buah anggur. Kalau kita sengaja pilih yg manis, setiap kali mencuba kita tentu akan temui yg masam. Begitu juga sebaliknya. Jika kita mulakan dengan yg masam, barulah kita dapat menikmati rasanya...."

Menjadi kekasih mempunyai makna yg lebih dlm daripada bernikah atau bercinta dgn seseorang. Berjuta-juta orang bercinta, tetapi hanya sedikit sahaja yg benar-benar saling menyayangi dan mengasihi...

Katamu : "Cinta umpama permainan dadu, tak pernah ada situasi selalu menang...Ketika melontar dadu, perlu ada persediaan untuk kalah."
Kataku : "Kerana kelembutan dan kenangan manis seketika, sudah tak dapat membezakan kalah atau menang, hanya bertaruh...kalau kalah, baru difikirkan langkah yg seterusnya...."

if you love somebody...set him free. if he belongs to you, he is yours....and i'm yours...

Ada 1 pilem tu cakap, x ingat tajuk apa..."Cinta umpama anak panah, Tak semua orang dapat membedil sasaran dengan tepat. Ada yg sedikit tersasar, ada yg tersasar jauh. Apa sahaja sasaran kita tu, adalah takdir kita dan ketika kita melepaskan anak panah...xda siapa yg dapat menghalang anak panah dari teros menuju ke sasaran...Anak panah tak akan goyah....."



triviA: 1) muakakaka! jiwang plak aku arini..adoiiii....layannnn! =P
2) xpenah jumpa lagi org yg aku cintain...hahaha =P
blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com

anda juga mungkin meminati...

Related Posts with Thumbnails