Sunday, January 11, 2009

Majlis Asyura di Lovessville ( 13 Muharram )

Semalam, 10 January 2009 bersamaan 14 muharam 1430H (sabtu)...kampong aku mengadakan ' kenduri asyura ' sempena menyambot kedatangan tahon baru islam...sbenarnya..dah jadi mcm aktiviti wajib kampong aku dah majlis asyura ni..venue : kat rumah aku jerrr!!! haha...tu yg siokkk tu...Majlis nih anjuran kawasan rukun tetangga(KRT) kampong Lovessville...heheee...seronok dapat kumpul2 ramai2..walaupon yg datang kebanyakan kaum2 veteren ja...hohoooo...apa pon mmg hepi sgt aku smalam walaopon agak la penat jugakkk...hehe =)

persiapan awal sebelom nak masak bubor asyura yg amatlah banyak bahan2 nya ituuu..ishhhkk2...aku hanya mampu melihat ja depa wat keja..hahahaha =P

kacau..kacau..gaulll..uli....kucaiii....hahahaha =P

geng2 takot kena panas...kurenggg tolll...alik2 wat aktibiti indoor ja....alik2 aku ja yg makin hitammm...huhuuuu

( aiyakkk, kucing ku inteprem..hehe )


X sangka plak ada wartawan akhbar sinar nak datang...isteri MB perlis pon datang...sempat gak pose sama Datin Seri...Datin cakap...aku ni encem! wakakaka..encem ka ek??? owhhh lupa, dia rabon pakai spec..hahahhaa...mati aku kalau dia baca blog ne..wakakakakkakka =P

Daniel Arman...anak jiran aku...hehe, mcm muka sabah2 kan dia..tapi comot habiss...nakal2 tapi rajin...hahhaha =P

adik2 & makngah kuh...bubor dah siap...tugas aku plak jd posmen hantar bubor kat org kampong...huhuuu...pelohh..pelohh..dan peloh.....uiksss, x baik merungut! hahahaha =P

*harap2 tahon depan ada lagi majlis mcm nihhh....hepiiii ehhhh!!! xtau nak explain....mungkin sbb muka aku masok paper kot...wakakaka =P

5 comments:

YAN-JESSA said...

wakakakakkaka...bida2 eh =p

zuli2 said...

ni la yg ko bangga2 kan sgt sampai masuk paper tu... cet,.. stakat paper sinar aku tak mau dengaq.....wakkakakaka

lobess said...

aduiii yan...mmg bida pon..huhu ='(

lobess said...

wakakkaa lipann!!! sowttt hang ne!!! ok la tu..paper gak! wakakaka!!! dulu kan..waktu skolah rendah aku penah skali masok NST..tp time tu xdak dyuit nak beli paper..wakakakaka =P

ienjoy said...

muka sabah2?????wakkakkkak

anda juga mungkin meminati...

Related Posts with Thumbnails