Friday, February 27, 2009

d'putra corner

Alhamdulillah, semalam ( 26/02/09 )...d'putra corner dibuka dgn rasminya...warong nih dulunya hanyalah stor tmpat simpan barang dan telah diubahsuai menjadi sebuah kedai mkn. Lepas mengharungi banyak masalah dan rintangan...Bejaya jugak warong nih dibuka walaopon kecik2 saja. Lokasinya lebih kurang 5minit dari pekan kangaQ, betol2 depan sekolah men putra (sekolah si zulpan! haha) dan berdekatan dgn taman desa putra..sbb tu namanya kami letak ( d'putra )...hehe...harapanku supaya warong nih akn terus maju jaya walaopon banyak warong2 lain yg berdekatan...mulanya rancang mau bukak siang saja. Tapi, last2 mlm pon akan dibuka...jadi, makin siboklah aku lepas ni tolong2 mak aku sapu sampah,lap meja,basoh pinggan dan lain2...hohoho! insyaallah jugak..aku akan blajaq main masak2! Kalau buat air tu, mmg aku da pakar! hehe....kepada kwn2 semua..aku akan slaloo ingat kalian semua..lovess u all always & alwayss... -end of story-


p/s : slamat harijadi buat riana,abg casper...dan x lupa juga buat adik ku yg bongsu (ajim) yg ke-11...(27 februari)....

Tuesday, February 24, 2009

Syukur Alhamdulillah...



Slalu kusakiti Engkau dengan dosaku...Ku balas sgala kebaikanMu dengan kekurangan...tiada pernah ku menyedari semuanya....bahwa nafas yang ku hirup adalah kuasaMu......Alhamdulillah ku syukuri semua...terimakasih ku Ya Allah atas indahnya hidup....Alhamdulillah ku syukuri semua....terimakasih ku Ya Robbi..atas rahmat dalam hidupku.......Slalu ku tinggalkan Engkau dengan khilafku...kubalas semua kemurahanMu dengan keburukan...tiada pernah ku menyadari semuanya...bahwa nafas yang ku hirup adalah kuasaMu.......

Thursday, February 19, 2009

Lukisan Alam...



Hidup tidak selalunya indah
Langit tak selalu cerah
Suram malam tak berbintang
Itulah lukisan alam
(Begitu aturan Tuhan)

Jadilah rumput nan lemah lembut
Tak luruh dipukul ribut
Bagai karang di dasar lautan
Tak terusik dilanda badai

Dalam suka hitunglah kesyukuranmu
Dalam senang awasi kealfaanmu
Setitis derita melanda
Segunung kurniaanNya

Usah mengharapkan ke segalanya
Dalam perjuangan penuh pengorbanan
Usah dendam berpanjangan
Maafkan kesalahan insan
(Begitu ajaran Tuhan)

Hasbiallah, Hasbunallah, HasbiRabbi jalallahu Ya Allah

Dalam diam taburkanlah baktimu
Dalam tenang buangkanlah amarahmu
Suburkanlah sifat sabar
Di dalam jiwamu itu....


p/s: if evryone changing? yalahkan...azam baru kot...aku tau tu dan dah lama mention yg idop xkan slaloonya gumbira, pasti akn hilang jugak lelama...dan gumbira yg lain pulak akn datang....Apa yg tlah jadi tu, adalah takdir dan ketentuan ilahi...Kdg2 kita lari dari hingar-bingar, lari dari kesibukan dan org ramai...Tapi kdg2, sepi terasa begitu membosankan...Bila kita dlm situasi sepi, barulah kita rasa mau menghargai setiap detik, kenangan terindah, gelak-tawa yg membuat kita berasa begitu gumbira dan terasa dihargai...Setiap org pasti berubah, tiada yg kekal...Yang pasti, kita xdapat nmpak apa perubahan dlm diri kita dan kita slaloo anggap diri kita tetap sama. Dan walaopon kita tahu dan sedar sekalipon, ego di dlm diri tetap mempertahankan pendirian kita tu...xkan mengalah dgn diri sendiri...sedarlah, mengalah bukan beerti kalah...kalah bukan beerti gagal slamanya...dan gagal merupakan titik permulaan kita utk mengejar sesuatu kejayaan yg lebih besar suatu hari nanti....perjuangan, hidop mesti diteruskan walaupon kita tahu begitu banyak lopak2 dan cabaran di hadapan...menangislah sepuasnya, jeritlah sepuasnya dan teruskan langkah...perjalanan seribu batu bermula dari satu langkah...jadi, kenapa kita harus takot nak melangkah? LETS ROCK n ROLL!!!

Tuesday, February 17, 2009

GoD of waR 2...yang fuyOhhh!!!

Salam, kali nih aku mo review pasai game plak....Game bertajok...God of War 2 ( GOW2) sambungan daripada game sebelomnya God of War 1...Actually dulu adala jugak penah main game nih. waktu tu main ( GOW1 )...xla rasa siok sgt...sbb tu aku lupa tajoknya eh. Dan keblakangan nih, kastemer2 cilik aku request sruh beli ini game...so, aku pi la beli smalam..hehe..
Alhamdulillah jugak, bisnes PS2 aku semakin mendapat sambutan xkira yg kecil mahupon besar, tua atau muda...hoho..Mmg siok tengok budak2 men game...ada gak yg dasat, aku pon kalah..muakaka! Tapi kalau men game bola, sowi2 stoberi la kalau nak lawan aku..Akan ku blasah itu budak 10-0...muekeke=P Insyaallah kalau ada modal lebih, nak tambah lagi bilangan PS2 yg hanya baru 2 bijik itu! hahaha, wat malu ja cakap..adehhh...xpa,dah tu ja modal aku ada meh..muakakaka=P yalakan, kalau da beli set baru, kena beli tv la bagai kan...hohooo..pelan-pelan kayuh...
Bebalik kpd storyline GOW2, pehhhhh!!! game ni mmg tersangat2 siokkkkkk!!! wow! tu ja leh aku cakap ttg grafik game nih...cantek,real,lawa...Gameplay dia? fuyohhhh! best gilakkk, mencabar, dasat....Ditambah dgn musuh2, syaitan2, jin2, dan raksasa yg realistik dan besar itu mmbuatkan aku takot gak kadang2...wakaka! Tapi kalau sapa ada tekanan jiwa atau tgh tensen mmg lah aku sarankan men game nih...Mmg puas gilakkk blasah semua penjahat2 tu, hero game nih mmg kuat lohhh, power+best gilakkk kuasa dia...hahaha...kumpolkan semua magic dan korang punya skill lawan akan lagi best. Perlu jugak strategi nak menentang lawan2 yg kuat. pastu...perlu kesabaran mau meniti jambatan2 maut..muakakakka! apapon...mmg bebaloi beli game nih, dgn bermodalkan rm5, dapat main game yg siokkk dan dasat ini...wakakaka=P -peace-



Monday, February 16, 2009

Crazy little thing called LOVE...

feeling at the moment....

video




video



Sasaki makioooo!!!muekeke, tetiba teringat sama umemura hikari san yg cumellll...suka sgt2 citer nihhh...'my boss my hero'..sgt2 lawok + lomantik ehh...hmmm...sapa kater xda pompuan yg pegang payong utk laki? ada lohhh...hehe =P

Sunday, February 15, 2009

Saturday, February 14, 2009

Lifess, Lovess & Happiness....


Kebahagian itu umpama mengutip bola kaca yg pecah. Ada yg berjaya mengutip dgn banyak, ada yg sedikit. Tiada seorang pon yg akan berjaya mengutip kesemuanya. Manakala semasa mengutip, pasti ada yg akan cedera...

Pada tahon 60-an, cinta umpama wabak yg serius dan bagaikan penyakit yg berpanjangan. Mencintai seseorang memakan masa selama 20 hingga 30 tahon. Tapi sekarang penyakit tidak lagi seterok dulu.....barangkali hanya sekadar selsema....

Cinta tidak pernah meminta, ia hanya memberi...Cinta membawa penderitaan tetapi tidak pernah berdendam. Dimana ada cinta di situ adanya kehidupan...

"Hidup ini ibarat buah anggur. Kalau kita sengaja pilih yg manis, setiap kali mencuba kita tentu akan temui yg masam. Begitu juga sebaliknya. Jika kita mulakan dengan yg masam, barulah kita dapat menikmati rasanya...."

Menjadi kekasih mempunyai makna yg lebih dlm daripada bernikah atau bercinta dgn seseorang. Berjuta-juta orang bercinta, tetapi hanya sedikit sahaja yg benar-benar saling menyayangi dan mengasihi...

Katamu : "Cinta umpama permainan dadu, tak pernah ada situasi selalu menang...Ketika melontar dadu, perlu ada persediaan untuk kalah."
Kataku : "Kerana kelembutan dan kenangan manis seketika, sudah tak dapat membezakan kalah atau menang, hanya bertaruh...kalau kalah, baru difikirkan langkah yg seterusnya...."

if you love somebody...set him free. if he belongs to you, he is yours....and i'm yours...

Ada 1 pilem tu cakap, x ingat tajuk apa..."Cinta umpama anak panah, Tak semua orang dapat membedil sasaran dengan tepat. Ada yg sedikit tersasar, ada yg tersasar jauh. Apa sahaja sasaran kita tu, adalah takdir kita dan ketika kita melepaskan anak panah...xda siapa yg dapat menghalang anak panah dari teros menuju ke sasaran...Anak panah tak akan goyah....."



triviA: 1) muakakaka! jiwang plak aku arini..adoiiii....layannnn! =P
2) xpenah jumpa lagi org yg aku cintain...hahaha =P
blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com

Thursday, February 12, 2009

Kemarau Perlis...berpanjangan...huhuuuu...

Salam, kali nih aku mo reviewkan keadaan kemarau di perlis yg makin lama makin terok mehhh..huhu..Panas sgt2 sini...Cuba bayangkan, last hujan turun kat perlis adalah sehari sebelom kenduri kawen akak aku, iaitu pada 09.12.2008...Hari ni dah 12.02.2009...Bermakna dah lebih 2 bulan perlis x hujan..aiyakkk! Yang peliknya,kat tv and paper aku dengar banyak kes2 banjir kat negeri mcm pahang, sabah, sarawak...huhuuu...Kalau kat sana sampai banjir, xkan la xda ujan walau 1 kali kat perlis ni kan? huhu, kuasa tuhan....


Sawah padi yg kering kontang....merekah2 dah tanah tu kan...hoho..

Ni plak parit blakang rumah aku...kering dah air, sebelom ni siap buleh mancing2 lagi sini...sebot pasal mancing..mana ikan2 pergi ek? huhu...

Ni pemandangan sawah padi tepi rumah aku time musim padi aritu...cuba korang bezakan gamba ni dgn gamba yg bawah ni...

Nahhh...banyak bezakan? cuba bandingkan warna pokok2 dekat atas bukit tu...

Dan hari nih, amatlah panas dan terik sekali...seperti hari-hari yg lain...mmg peluh, kipas pon mcm xda rasa sejuk dah....Penunggang motosikal mcm aku? pehhh, tiap2 hari kena panas...yang arang betambah arang lohhh...hahaha...Tulahkan, manusia mmg x penah puas...ujan xmau panas xmau...sikit ja tu dugaan...sabar tu sparuh drpd iman. Sekarang pon da ngadu2 panas. Kat SANA nanti...cmna la ek??? huhuuuu....dugaanNYA...dan skrg aku rasa mcm nak minommm air kelapaaaaaaaaaa!!! kat sini kami panggil ayaq nyokkkk!!! hahaha..jum2 aku blanja...hehe =P

trivia : lawa plak pic last skali aku tangkap nih, padahal bumbong rumah aku ja tu! kunun2nya mo tangkap pic matahari..wakakaka =P - peace -

Wednesday, February 11, 2009

pelam harum manis VS mangga pilipin

Actually, aku sgt suka makan mangga2 eh, org perlih panggil 'pelam'..kehkeh..kalau jus pelam lagiii suka..pelam cicah2 sambal belacan lagi aku layannn..zasss...haha! Aritu..ada sembang sama si yan, dia ckp dlm bnyk2 mangga, mangga pilipin yg paling cedap..Aku blur seketika, mcm mana itu mangga pilipin??? Xpenah lagi aku makan mangga bernama pilipin..hoho..Sebabnya, bila sebot ja mangga paling cedap pernah aku makan...Aku akn terbayangkan 'pelam harum manis'...mmg cedap + harum + manis buah itu...cedap sgt2..Pastu aku pon mengandaikan harum manis & mangga pilipin adalah buah yg sama, mungkin 'namanya' saja yg berbeza...Pastu aritu, aku ada jugak tanya uncle utan sama untie-X pasal 2 buah itu...uncle pon blur..mungkin sama ja dua jenis buah itu katanya..hahaha=P Lepas aku search yahoo & google images kan..aku dapati yg dua buah mangga ini tak sama mehh! aiyakkk...

Ni harum manis...bentoknya nak bulat-bulat sikit...

Harom manis yg dah masak...isinya oren2, dan kulitnya hijau tua...adehhh terliur! huhu

Ni plak mangga pilipin...bentuknya agak lonjong gitu ( mengikut google search )

Bila dah masak...Kulitnya akan bewarna kuning mcm nih! Aiyakkk...mmg nmpak cedap sgt2...


TRIVIA :
1) Harum manis, hanya dapat berbuah di perlis sahaja..hehehe

2) Blakang rumah aku ada sepokok...pelam harum manis..harap2 berbuah la tahon nih..huhu
3) Rasa2...mcm penah makanlah buah mangga pilipin tu, tapi xtau pulak apa nama buah tu kat sini...
4) Sapa2 nak harum manis, nnti musim buah...datanglah rumah aku ek...hahaha.. (ikhlas ajak ni) hehe =P
blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com

Monday, February 09, 2009

1st tiMe witH sTaCy FReNZz...

Salam...slamat gak aku sampai kamponggg...pehhh, mcm sbulan plak p KL..padahal 1 malam ja aku kat sana..muekekeke! petama skali nak ucapkan bebanyak trimas kat semua warga sfc yg mmglah sportrim + happening + frenly itu...mmg best dpt kenal ngan korang semua...Thanks yg x terhingga kpd riana natasha danielle anderson yg sudi menjempotkuh di pudu, abg casper yg petah berkata-kata, sis liana yg malu2 miowww namun apabila gelak mengalahkan pontianak harom sengal mlm, dan sun yg mmg xberhenti2 berckp itu...muekeke...

Malam tu aku tido kat rmh untie-X ditemani abg kos & bang pejal...untie & uncle sememangnya sgt2 baikkk...untong dpt kenal sama untie & uncle...huhuuu..kos ngan bang pejal pon amat2 lah baik & spotrim sgt2...thanks again...

Esoknya...Aku join aktibiti 1st aku dgn sfc & the geng...aktibiti anjuran DAVOM...kat lembah pangggg!!!soon...siokkk gak..walaopon panas eh! mengarangkan lagi kulit ku yg sedia arang ini...muakakakaka! tapi mmg enjOy! -peace-




Sapa ini??? Kak eliss yg amatlah cumilll itu...namun...wakakaka! riana menyelit...haha =P


Sapa pulak ini?? diva diva las vegas..ella ella ella...muakakaka =P

Nik Apis...encem jgk nik nihhh tau! Rugi x bawak seluar pindik..kalau x bleh lawan brenang sama nik..haha =P

with ANtie-X...xmau la pggil antie..nak pggil mumy la...hahaha..

En.Kos yg mmg best+sportrim+ensem....baru sehari xjumpa dah rindu sama kos ni...hahahaha =P

Supi..supiah..kopiah...mmg cumilll dak ni...muekekeke..hoyehhh hoyehhhhhh!!! wakakaka..dasat hoyehh hoyehh..dpt no.2..muakakaka =P

Siapa ini???? hehe

Mila bila cinta....hehe, sampai skrg aku x basoh2 tangan... ( akibat bersalam dgn mila ) xmau kasi ilang bau...wakakakakka =P

SFC family....huhu..syg semuaaaaa!!! depan skali, uncle utan...uncle mmg best lohhh...miss miss sama uncle..hehe =)



blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com moga jmpa lagi ek..thanks all.... -the end-

af7 odisen???

muekekeke...ni odisen nyanyian yg petama kali aku join dlm idop kuh..result? x benasib baikkk...huhuuuu..xpa2, coba lagi di masa mendatang...mmg letih sgt2 part nak tunggu giliran nyanyi...tapi siokkk jgk. Nak tau apa kes yg siok tu..pegi la try masok odisen..muekekeke...Actually lepas abis odisen mmg nak balik perlis teros sbb besoknya ada kerja & kerja...But seblom tu aku rancang nak jumpa2 sama si 'nebess' dulu...tlepon-tlepon x diangkat..huhuuu..Last2 aku kol rumah dia, akak dia yg angkat..katanya si nebes pegi rumah ayahnya di sungai besi sana...Oleh kerana kuciwa jgk xdpt jmpa si nebes, aku pon trus begegas ke stesen bas puduraya utk balikkk kamponggg...Nak dipanjangkan crita, riana call akuh...katanya mau jumpa 'sikijap' (kunun)....pastu ckp bawak kawan yg aku x kenal...saspen gak la, maunya dia bawak diana danielle ka, x ke pingsan aku situ...yelah, kan nama sama kan...adrianna natasha danielle + diana danielle....muakakkaka..Tunggu punya tunggu...datanglah beliau dgn serombongan kwn2 yg mmg aku kenal sangat dah muka2 tu ( si sun, abg casper, sis liana, dan abg pezal )...aiyakkk! wat saspen jerr...katanya nak jmpa sat ja...tapi...aiyakkkk! si lija terbang datang beberapa 'detik' selepas itu...setelah di call...bagus sunggoh stacy frenz nihh..teharu aku...huhuuu =P

blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com

Thursday, February 05, 2009

A Journey Begin...

blogger-emoticon.blogspot.comA Journey begin...Kalau dlm mlayu kita sebot..pejalanan bermula...Kemana? biarlah rahsia...Yang penting doakan keselamatan aku ya...& wish me luck...chaiyok chaiyok!!! kata2 utk diri sendiri...Agak nebes+takot+cuak jgk skrg nih...tapi, pejalanan mesti diteruskan, xkan berpatah balik...esok aku akn mulakan langkah pertama aku...1st time dlm idop..apa nak jadi, jadila...yg penting aku try...huhuuuu...lovess u alls...sentiasa syg semua kwn2 kuh... good luck ARY!!!! ( skali lagi tuk diri sndri..haha =P )
blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com

Tuesday, February 03, 2009

Aku vs Stress ?? huhu..

Orang ckp...Kalau kita mengalami tekanan prasaan & mental, kita buat aktibiti sukan...yaka? ok xpa, aku try....hohoooo!!

blogger-emoticon.blogspot.com
RUN forest RUN!!!! huhuuuu....
( x bekesan )
blogger-emoticon.blogspot.com
xpon...makan sepuas mungkin...EAT forest EAT!!!! ngappppp ngapppppppp!!!! ( x bekesan gak )
blogger-emoticon.blogspot.com
THINK forest THINK!!!!! hurmmm!!! ( x hilang gak stress nih, nak wat apa lg ek? ) huhu

blogger-emoticon.blogspot.com
Bunuh diri???aiyakkkk!!! ( x mungkin...bedosa + aku x mampu eh nak buat..tatottt! ) muakaka

blogger-emoticon.blogspot.com
Buli budak-budak???? astagak!!! ( x buleh2...aku budak baik...) huhu
blogger-emoticon.blogspot.com
wahhhh! cara ni bekesan la!!! ( cara apa? xleh nak explain sini ) wakakakaka! =P

blogger-emoticon.blogspot.com
Yahoooo!!! Cara ni jgk plg bekesan! hiborkan ati org...pastu kembangkan idong yg dikurniakan tuhan itu...muekekekeke =P


1) ok...dah hilang dah stress di dada...kembali relax & normal seperti sediakala...hohoooo...
2) actually...saja ja nak test emoticon nih...ngehehehe =P
3) lovess u alls -peace-

anda juga mungkin meminati...

Related Posts with Thumbnails