Friday, February 27, 2009

d'putra corner

Alhamdulillah, semalam ( 26/02/09 )...d'putra corner dibuka dgn rasminya...warong nih dulunya hanyalah stor tmpat simpan barang dan telah diubahsuai menjadi sebuah kedai mkn. Lepas mengharungi banyak masalah dan rintangan...Bejaya jugak warong nih dibuka walaopon kecik2 saja. Lokasinya lebih kurang 5minit dari pekan kangaQ, betol2 depan sekolah men putra (sekolah si zulpan! haha) dan berdekatan dgn taman desa putra..sbb tu namanya kami letak ( d'putra )...hehe...harapanku supaya warong nih akn terus maju jaya walaopon banyak warong2 lain yg berdekatan...mulanya rancang mau bukak siang saja. Tapi, last2 mlm pon akan dibuka...jadi, makin siboklah aku lepas ni tolong2 mak aku sapu sampah,lap meja,basoh pinggan dan lain2...hohoho! insyaallah jugak..aku akan blajaq main masak2! Kalau buat air tu, mmg aku da pakar! hehe....kepada kwn2 semua..aku akan slaloo ingat kalian semua..lovess u all always & alwayss... -end of story-


p/s : slamat harijadi buat riana,abg casper...dan x lupa juga buat adik ku yg bongsu (ajim) yg ke-11...(27 februari)....

13 comments:

zariQQQ said...

selamat maju jaya d'putra..bz itu rezeki xpa kan kan kan..nanti pi perlis dpt la tpt mkn free..ekekekekeke..
slmt arijadi adik ajim.. :D moga btmbh nakal lagi..muehehehehe..

ary.ahmad said...

hehe, thanks zariQ!..nak mam free? kena tulong basoh pinggan..hahaha!ajim kata adiah xdak ka? muekekeke!=P

ary.ahmad said...

hehe, mlawak ja...sentiasa menunggu semua kawan2 ku disini...datang saja..mam sampai kenyang..haha!pastu kita jalan2 mandi air terjonnn!!! hoyehhh!

zariQQQ said...

adiah?bleh tp tuk tahun depan..UPSR kena mantop!!
wakakakakkaka..basuh pinggan ja?aiyakkk..!!
xpa sa makan sa masak sendiri..leh ka gtu? :))
air terjun?wow leh berendam mcm hipo..muekekekeke..lg2 ada bolat,odot,jelita..ruuuuuuuunnnn!!!!!

ary.ahmad said...

muakakaka! nnti srohhh dia wat yg termantopppp! hehe...masak sendri? buleh2! tapi charge gas+menda kering+minyak masak...air lain harga! wakakaka! bah, yakan..ajak si dot,gelita sama lat2 skali..hahaha...rendam sampai suboh =))

zuli2 said...

wakakakka d'putra??? erk.... wakakka.... nnti hg bawa aku pi sana na si janggut... wakakak... mkn free jak kan... wakka... adik bradik ... hohohoho...

yoro okino said...

beh2..huhu
miss u..hihi
wahh bukak restoran niee..bagus2
nnti jadi tauke ekk..
klu aku singgah2 sana..aku g mkn tempat ko..kasii mkn free ekk..

Fifiey82 said...

kalau suruh nebes basuh pinggan... nebes kena jadi menantu mak ko dulu... baru dpt basuh pinggan seumur hidup... hakakakakkaka

zariQQQ said...

wakakakakakakaka jelita..nda mau la.aii manager d'putra ok jga dr jd menantu.. :))

zariQQQ said...

nort kaw mimang karittttttttt!!!da masak sndiri ada lg caj2 bagai..muakakakakakaka..xpa pi mkn kat ayamas ja la..

ary.ahmad said...

pian ~ muakaka! weh2 pian..aku tunggu hang mai sini 13hb mac k! kalau x mai siap hang! aku dah ready duit nak blanja hang kacang kuda ne..kita p stadium tengok bola sama2! haha =P

edos ~ doss...misyu tuuu...hehehe=P Adoiii!! mukan lestolen la doss..gerai kecik2 saja..hehe..nak singgah? bila tu? hahaha ok aku tunggu...aku blanja ko mam cendolll..muakaka! opsss...xdak cendoi la gerai nih..hoho

sis papau ~ ewahhh2!!! bukan main ek dia? :-@ senang2 kita ja la kawen sis...wakakaka..nahhh =P

zariQ ~ buleh saja mo jd manager...sila la bukak 1 lagi cawangan d'putra di kL sana ka..wakaka...tiap hari mam free =))

ary.ahmad said...

UPDATED 1 (1/03/09) :

Aku amat2 tetarik dgn penebar roti canai d'putra...kalau nak tau, dia pompuan lingkungan 30-an..aku pggil dia akak roti..hehehe! dia mmg ada aura lohh..always senyum & dasat skali dia tebar..tringan plak nak blajaq tebar dari dia..roti dia buat mmg cedappp sgt..garing dan nipis..sbb dia jugak ramai kasteme dtg 'lepak2' sini pepagi..plg menarik..kat sini ada roti gedik dgn capati gedik..nak tau cmna tu? tanya saja akak roti..hahaha =P


Semalam aku ada jd cashier, aduiii..mmg siksa jd casher kalau xtau harga makanan+lauk2 semua..huhu..Pastu ada sorang kastemer mam roti jala..aku mana la tau harga roti jala tu..so lembab2 la aku kira harga..adaka dia ckp aku x blaja math??? adehhh..panas ja..tp..aku ttp senyummm..huhu


Alhamdulillah...hari ke-4 lepas pembukaan secara rasmi menunjukkan bilangan kastemer yg bertambah..sampai peloh2 dah aku..hehehe..Arini aku jd cashier+tukang hambek order saja...walaupon ada gak kastemer yg bnyak krenah tp kebnyakan semuanya ok2 saja..=)

ary.ahmad said...

UPDATED 2 (04/03/09)

Masok arini...dah 6 hari 'bdk pompuan' ni tinggal kat rmh aku...hmm..tp aku ok ja.hehe =P

Critanya mcm ni...ari jumaat aritu ada sorang bdk pompuan dtg gerai d'putra...yg peliknya, berejam jam dia x jugak gerak2 dari kedai..last2 mak aku pon tanyala dia ada masalah ka? dia ckp..dia 'lari dari rumah'...adehhh!

mlm tu dia stay sini, tido kat bilik adik pompuan aku..esoknya,mak aku p jumpa mak dia and mak dia kasi kebenaran plak dia stay sini...adehhh!!!

dia ada masalah keluarga skit..tp aku xkisah pon sapa2 tinggal sini, cuma terbatas la skit kan aku..nak pakai seluar pindik pon da segan dah..wakakaka=P Apa2 pon dia ne rajin wooo...bersih ja rmh aku..hehe..smpai bila dia stay sini?? hmmm..aku pon xtau..huhu

Esok kan...(05/03)..besday seseorang...slamat ulang tahun s*g..hahaaha=P -end-

anda juga mungkin meminati...

Related Posts with Thumbnails