Thursday, February 12, 2009

Kemarau Perlis...berpanjangan...huhuuuu...

Salam, kali nih aku mo reviewkan keadaan kemarau di perlis yg makin lama makin terok mehhh..huhu..Panas sgt2 sini...Cuba bayangkan, last hujan turun kat perlis adalah sehari sebelom kenduri kawen akak aku, iaitu pada 09.12.2008...Hari ni dah 12.02.2009...Bermakna dah lebih 2 bulan perlis x hujan..aiyakkk! Yang peliknya,kat tv and paper aku dengar banyak kes2 banjir kat negeri mcm pahang, sabah, sarawak...huhuuu...Kalau kat sana sampai banjir, xkan la xda ujan walau 1 kali kat perlis ni kan? huhu, kuasa tuhan....


Sawah padi yg kering kontang....merekah2 dah tanah tu kan...hoho..

Ni plak parit blakang rumah aku...kering dah air, sebelom ni siap buleh mancing2 lagi sini...sebot pasal mancing..mana ikan2 pergi ek? huhu...

Ni pemandangan sawah padi tepi rumah aku time musim padi aritu...cuba korang bezakan gamba ni dgn gamba yg bawah ni...

Nahhh...banyak bezakan? cuba bandingkan warna pokok2 dekat atas bukit tu...

Dan hari nih, amatlah panas dan terik sekali...seperti hari-hari yg lain...mmg peluh, kipas pon mcm xda rasa sejuk dah....Penunggang motosikal mcm aku? pehhh, tiap2 hari kena panas...yang arang betambah arang lohhh...hahaha...Tulahkan, manusia mmg x penah puas...ujan xmau panas xmau...sikit ja tu dugaan...sabar tu sparuh drpd iman. Sekarang pon da ngadu2 panas. Kat SANA nanti...cmna la ek??? huhuuuu....dugaanNYA...dan skrg aku rasa mcm nak minommm air kelapaaaaaaaaaa!!! kat sini kami panggil ayaq nyokkkk!!! hahaha..jum2 aku blanja...hehe =P

trivia : lawa plak pic last skali aku tangkap nih, padahal bumbong rumah aku ja tu! kunun2nya mo tangkap pic matahari..wakakaka =P - peace -

11 comments:

zariQQQ said...

erk!
ark!
ork!
gagagagaga!!dasat!!
setiap kejadian msti ada hikmahnyaa..sabar la org2 perlis..
agak2nyaa sama panas tak mcm kat gurun pasir sana..eh..

ary.ahmad said...

xtau mehhh...xpenah pi gurun pasir lagi..hehe =P

eleza737 said...

waaaaaa nnt tatau mcmana mo bezakan abg ary dengan arang =D

ary.ahmad said...

muakakaka!arang itu menawan... =P

zariQQQ said...

ada baca kosmo arini?gagagaga..sama la kemarau di AUS n CHINA sana..

IslandLady said...

wahhhhhhhhh kemarau terok gak kat saner erk... hehehe cian... meh pindah kt pulau... jd org pulau... biar ary tmbah jd arang hehhhhe

ary.ahmad said...

zariq ~ xda baca kosmo la zariq..tp metro ada baca td...ada story pasal pulis pompuan yg tangkap peragut tu..pastu kes yg hina sultan perak tuh..terok2 dah org skrg nih.huhu

kak lady ~ muakakaka! pulau sana panas juga ka? xmo lohhh..ingat nak pi betapa kat antartika la. pi 2 3 bulan..manatau jd putih skit..muakaka! =p

zariQQQ said...

erk lari topik suda nort..muakakakaka..kosmo tu pasal kemarau..
no komen pasal politik..muekekekekekeke..

ary.ahmad said...

erk! lari topik ek? sowi2..xprasan plak ai...muakakaka =P

Anonymous said...

aiyoo...sarawak hujan je memanjang..
adoii...

pepoN,tue sMua kuasa-Nya..
caiyok-caiyok

Anonymous said...

Just want to say what a great blog you got here!
I've been around for quite a lot of time, but finally decided to show my appreciation of your work!

Thumbs up, and keep it going!

Cheers
Christian, iwspo.net

anda juga mungkin meminati...

Related Posts with Thumbnails