Wednesday, November 12, 2008

sawah padi yg hampir2 menguning semula.....

Hari beganti hari...minggu beganti minggu..dan bulan beganti bulan...Sedar x sedar, tup tap tup tap...kekuningan sudah padi blakang rumah aku nihhh!! hehe, rasa2 nya baru haritu ja padi2 nihhh kena ambik dek 'mesin padi' tetiba ja dah menguning balikk dahhh...hohoooo...Sedar x sedar jugak, usia kita gak makin lama makin meningkat...begitu jugak janggot ku ini, makin lama makin menebal...nak beli 'shaver' xda duit..wakakakka, gila punya 'KARIT' Hehe...lawak jak..Sebenarya dari dulu lagi aku mau simpan janggot nihh..Ingat lagi zaman skolah menengah, sapa yg ada janggot dianggap 'macho' dan 'lelaki sejati' la kunun2 nya...Habis aku kena kutuk, pompuan la, jambu la sbb xda sebarang 'bulu2' pada diri aku..wakakakaka...bulu kaki pon susah nak menebal aku ni..wakakakaka..gilakkk toll!!!! yalakan, kata ketua gengster..tapi xda bulu kaki..wakaka malu woiii !!!! Aku siap sapu minyak 'bon' lagi kasi tumbuh janggot dan jambang..kena2 time tu zaman2 'the rock is cooking' plak... ala yg jambang mcm 'elvis presley' tuuu...Tapi walau aku sapu 2 kilo minyak sehari pon x tumbuh2 gak..haha lawok...Sekarang ni, bila dah besar sikit ni..baru aku sedar...Kita kena bersyukur apa yg ada pada kita..Kita dijadikan begitu sempurna sekali, harus bersyukur kepadaNYA...apa nak dirisau xda janggot sedangkan ada juga manusia yg langsung 'tidak dapat melihat' wajahnya...apa nak dirisau tiada bulu kaki..Sedangkan ada manusia yg langsung 'tidak boleh berjalan'...huhuuu....Apa2 pon, semakin bertambahnya usia kita..Semakin bertambahlah ilmu dan pengalaman di dada kita...Dan kita akan sedar betapa agongnya PENCIPTA kita dan betapa INDAHnya dunia ini.....=)




5 comments:

sixnebess said...
This comment has been removed by the author.
oneazwan said...

hhhahaha

eleza737 said...

aaaaa janggot seciput pon ok wat..
tebal2 kang bini nak ciom pon rimas..
wakakakakaka

mr.LOVESS said...

to nebess : aiyooo...bkn gilakkk lagii, mentalll suda ni..wahahaha =P

to abg wan : alooo bang wan...gelakk je ka?? ni lagi mentall nihh!! muahahahaha =P

to eleza : wakakakkaa...manada binik la mo sium2...tapi rasanya pompuan lagi siokk yg tebal2 kan??? wakakakakaka

IslandLady said...

huhuhhuuh... cntiknya sawah mguning..
x pernah tgk sawah padi ni depan2... bhagiannya tinggl di tmpat hang yer lobess... aman jer tgk..

anda juga mungkin meminati...

Related Posts with Thumbnails